Η Ελληνική Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.Κ.Α.) είναι ένας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος που σκοπό έχει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους ελληνικών κλασσικών αυτοκινήτων να γνωριστούν μεταξύ τους και να μοιραστούν το πάθος τους γι’ αυτά.

Ιδρύθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2006 από φίλους του κλασσικού αυτοκινήτου με έδρα τη Καρύταινα Αρκαδίας και εν συνεχεία με ιδία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δημιουργήθηκαν τα παραρτήματα Αθήνας, Αιγίου και Λάρισας-Τρικάλων.

Από τη πρώτη ημέρα ίδρυσης η λέσχη έτυχε της αποδοχής του κόσμου του κλασσικού αυτοκινήτου και μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου 110 μέλη από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικίες (το γηραιότερο μέλος είναι 85 ετών) τα οποία έχουν στη κατοχή τους διάφορα μοντέλα κλασικών αυτοκινήτων χρονολογίας από το 1942 μέχρι το 1984.

Για όλους εμάς το κλασσικό αυτοκίνητο και η διατήρησή του είναι τρόπος ζωής. Το καθένα είναι ξεχωριστό είτε πρόκειται για το αυτοκίνητο του λαού (VW Beetle) είτε για κάποιο από τα πρώτα μοντέλα της Porsche. Όλα διαθέτουν χαρακτήρα, φινέτσα, ομορφιά και πολλές φορές και ψυχή όπως πολλά μέλη της λέσχης συχνά-πυκνά μας τονίζουν. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η λέσχη διοργανώνει συναντήσεις, εκδηλώσεις, αγώνες, εκδρομές και άλλα events με σκοπό τη χρήση και απόλαυση των αγαπημένων κλασσικών μας αυτοκινήτων. 

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά είτε στα γραφεία της λέσχης είτε σε μία από τις επόμενες εκδηλώσεις μας και να μοιραστούμε μαζί το πάθος για τα κλασσικά αυτοκίνητα.